Onze Club

Wij zijn een jonge en dynamische club. Voor elke leeftijd hebben wij een ploeg! Kom gerust gratis eens proberen.

Alvast enkele weetjes

Wat is floorball?

Floorball, of unihockey, is een veelbelovende sport in België en wordt in wedstrijdvorm beoefend tussen twee teams bestaande uit vijf veldspelers en een doelman.

 

Deze balsport wordt gespeeld op een terrein van 40 meter bij 20 meter, dat wordt omringd door een boarding.  De bal blijft daardoor maximaal in het spel waardoor de sport zeer intensief is en heel leuk om volgen voor publiek en supporters.

 

Floorball ontleent veel van zijn regels aan ijshockey, maar wordt gespeeld in een sporthal, met carbon sticks en een plastic bal met gaten. De spelregels zijn vrij eenvoudig, waardoor de sport laagdrempelig is.

 

Een floorballveld is net zo groot als een zaalvoetbal- of handbalveld (40 bij 20 meter), en net als bij ijshockey staan de doelen in het veld, waardoor de spelers achter het doel door kunnen spelen.

 

Een officiële wedstrijd duurt 3 periodes van telkens 20 minuten, voor jongere spelers (U10 en U13) is dat 3 keer 15 minuten. Tussen de periodes geldt een rust van 10 minuten. Elke wedstrijd staat onder leiding van 2 scheidsrechters.

 

Omdat het een snelle en dus vermoeiende sport is, bestaat een wedstrijdteam uit heel wat spelers (maximum 18), die continu gewisseld mogen worden.

 

In België overziet de Belgian Floorball Federation (BBF), over de hele wereld is dat de International Floorball Federation (IFF). Op dit moment zijn al 73 landen aangesloten bij de IFF.

Iedereen welkom

Iedereen is welkom bij onze club. Als je geïnteresseerd bent in een gratis proeftraining neem dan contact op via het contactformulier en vermeld zeker de naam en leeftijd van de speler!

Onze strijdkreet

Voor elke match weerklinkt luid de slogan van de Strijtemse ploegen: “Strijtem! Dynamiet!”

Origineel luidde deze: “Wij zijn grien, wij zijn wit, wij zijn Strijtems dynamiet”

Onverslagen damesteam

Het Strijtemse damesteam is al 10 jaar onverslagen kampioen.

Benodigdheden om floorball te spelen

Om de eerste keer te komen floorballen heb je enkel indoor sportschoenen nodig. De club voorziet zelf balletjes en een stick voor jou. Naarmate je blijft spelen kan je investeren in je eigen materiaal.

Zetel

Address:

Gasthuisstraat 120 A, 1760 Roosdaal

Email:

info@floorballstrijtem.be

Sporthal:

Belleheide Sportcenter 

Omer De Vidtslaan 52, 1760 Roosdaal

Winkelwagen
Scroll naar boven